Miskolctapolca – Ejtőzés és felfrissülés

A Barlangfürdő nemzetközi hírű különlegesség, hiszen egyedülálló élmény a fürdőzés a természetes barlangjáratokban! A fürdő a szabadtéri medencékkel, a víz feletti napozóstégekkel és wellness-szolgáltatásaival akár egész napos feltöltődést kínál.
A Csónakázó-tó mellett, az ősfákkal és barátságos mókusokkal teli parkon átsétálva könnyen elérhetjük a Miskolctapolcai Strandfürdőt is. Itt egy 50 méteres úszómedence, egy családi strandmedence fürdőzési, az ősi platánok közé épült szaunatornyok és a főépület szolgáltatásai pedig felüdülési lehetőséget kínálnak.

A Barlangfürdő előtt érdemes megtekinteni a városnak nevet adó Miskolc nemzetség által alapított, valószínűleg sírjukat is rejtő 12. századi apátsági templom feltárt romjait. Innen nézve a tó jobb oldalán pedig kalandpark lombkoronaszintbe épített pályarendszere és egy 800 méteres bobpálya segít az adrenalinszint megemelésében.
És ha már víz és kaland. Nem szabad elfeledkezni sem az Egyetemváros és Tapolca között fekvő Városi Sportuszodáról és a parkjában található kalandtúrapályáról, sem a fürdők „fölötti” Avalon Parkról, ami többek között különböző speciális sportolási lehetőségeket (pl. e-gokart, teqball) kínál.