Diósgyőr – Élménnyé vált múlt

Ha Diósgyőr, akkor vár! Ez mindig így volt, és most, a rekonstrukció után különösen így van. Az elsősorban reneszánsz kori formáját visszakapott épület udvarán lovagi próbákat láthatunk, a palota földszinti tereiben különböző kézműves műhelyeket találunk, az emeleten a lenyűgöző lovagterem, a kétszintes gótikus kápolna, királynői hálóterem, könyves szoba és sok interaktív játéklehetőség várja a látogatót. Tornyából pedig nagyszerű kilátás nyílik a városra és a Bükkre. Mellette a Lovagi tornák tere a város egyik fontos rendezvényhelyszínévé vált.
De a váron kívül is van élet! Például kár lenne kihagyni az oda vezető, egykori uradalmi épületek által szegélyezett csodás gesztenyesort, a várépítő Nagy Lajos király útján a város egyik legnépszerűbb cukrászdáját és persze a Diósgyőri Kézműves Alkotóházat, ahol kiállítás, kézműves bolt, nyáron pedig jó eséllyel maguk a kézművesek várják a látogatókat. És itt található a Petőfi Sándor Könyvtár is!
Felfrissülésünket számos vendéglátóhely szolgálja. Mi a II. János Pál pápa tér (a Szilvamag) túlsó végén található vendéglátóhelyet ajánljuk – csakis azért, mert a belső terek falán végig könyvespolcok kínálják a válogatás és rendszerezés nélkül felrakott, de olykor meglepően izgalmas olvasnivalót.